Hoe kan u een non-conformiteiten rapport aanmaken, bewerken en verzenden – Web Versie

In dit artikel zullen we uitleggen hoe u een rapport kan aanmaken, bewerken en verzenden naar de projectdeelnemers door gebruik te maken van de APROPLAN Web Applicatie

Stap-per-Stap Uitleg

1. Selecteer het project waar u aan werkt
  2. Selecteer de lijst waarvoor u een rapport wenst te generen
  3. Nu kan u oftwel een rapport generen voor al de punten in de lijst, door te klikken op het printer icoon (1), of een rapport generen voor specifieke punten door deze te selecteren en vervolgens te klikken op het printer icoon (2).
  4. Het rapport scherm is ingedeeld in 4 categorieën, die verschillende bewerkingsmogelijkheden aanbieden voor uw rapporten.

Algemene Informatie

• U kan het rapportensjabloon dat u heeft aangemaakt vinden, of u kan een nieuwe creëren (1).
  • U kan een totel geven aan uw rapport (2).
  • U kan kiezen of u alle punten wil weergeven of enkel de geselecteerde punten (3).
  • U kan de taal kiezen van het rapport (4). De APROPLAN functies zullen dan vertaald worden.
  • U kan ook de optie kiezen om per gebruiker een rapport te genereren (5).

Sorteer Opties

U kan kiezen hoe u graag de punten in uw verslag wenst te groeperen. U kan ze sorteren volgens:

• Nummer
  • Status
  • Categorie
  • Kamer
  • Gebruiker met leiding
  • Deadline datum
  • Aanmaak datum
  • Document
  • Belangrijk
  • Lijst

Daarnaast kan u ervoor kiezen om de punten in oplopende

of aflopende

orde te sorteren in het rapport.

Weergave Opties

Wanneer u een rapport aanmaakt, kan u kiezen tussen verschillende lay-out mogelijkheden om uw gepersonaliseerde rapport op te slaan en uit te printen.

Puntenlijst weergave: U kan ze weergeven zonder plannen of foto’s, met plannen en locatie, met plannen en foto’s of enkel met plannen. U kan ook kiezen om het onderwerp weer te geven in één rij om ruimte te besparen.

De verschillende kollommen in de lijst met punten: Na het aanvinken van de Weergaven lijst van punten opties, kan u kiezen welke kollommen u wil bezichtigen in uw rapport door ze aan te vinken. U kan kiezen om de volgende kollommen weer te geven: punten nummer, onderwerp, status, categorie, kamer, gebruiker met leiding, deadline datum, aanmaak datum, auteur, bijlagen (dit zal u vertellen of er wel of geen bijlagen zijn), belangrijk, en de naam van de lijst waarin het punt gevonden kan worden.

U kan ook de volgorde kiezen in hoe u de kollommen wilt weergeven door ze te slepen (middels de horizontale strepen zoals in het bovenstaande screenshot). U zou eerst de kollommen moeten aanvinken om ze te activeren (het vierkant wordt dan groen) en vervolgens zal u ze kunnen verplaatsen naargelang uw wens.

De vierkanten naast het Nummer en het Onderwerp zijn grijs omdat deze automatisch weergegeven worden op alle rapporten. Een voorbeeld van de configuratie van de puntenlijst:

1. Voorbeeld van de punten met punten nummers
  2. Voorbeeld van de plannen met tekeningen (tekeningen zijn annotaties die maakt op het plan; ook een pin die gebruikt wordt om een punt op het plan aan te duiden wordt gezien als een tekening).
  3. Weergave van de details van het punt (enkel met afbeeldingen, met plannen en afbeeldingen, met plannen en locaties, zonder plannen noch afbeeldingen): U kan ervoor kiezen om de afbeeldingen te weergeven in A5 formaat en/of een punt per pagina af te drukken en/of de aanmaak datum weer te geven.
  4. Gearchiveerde punten ook weergeven
  5. Excel document aansluiten: Door deze optie te selecteren, zal er een Excel document met alle punten of geselecteerde punten – naargelang uw keuze hierin – worden toegevoegd aan het APROPLAN rapport. U kan ook klikken op Download aan de rechterkant, om uw Excel document met uw punten op te slaan in de downloads folder van uw computer. De afbeeldingen en documenten die zijn toegevoegd aan de punten worden niet aangesloten aan dit document.
  6. Originele plan(nen) aansluiten (PDF formaat).
  7. U kan ervoor kiezen om de datum en tijd van de afbeeldingen te verbergen.
  8. Auteursinformatie weergeven: U kan kiezen tussen naam, rol en bedrijf.
  9. U kan een voorpagina toevoegen, welke u kan uploaden van uw desktop door te klikken op de upload knop.
  10. U kan ook aanvullende informatie toevoegen aan het rapport door te klikken op deze optie vooraleer u de tekst toevoegt.

1. Geen logo.

2. Gebruikers logo: het logo dat u heeft toegevoegd in de instellingen van uw account.

3. Project logo: Het logo dat u heeft toegevoegd in de projectinstellingen en welke wordt weergegeven als de project thumbnail in de projectenlijst.

4. Custom logo: U kan een logo rechtstreeks van uw desktop toevoegen.

5. Zodra u uw logo(s) heft geselecteerd, kan u er ook voor kiezen waar u ze wilt laten verschijnen: in de hoek linksboven, in het midden, bovenaan of rechtsboven in de hoek.

6. U kan er ook voor kiezen om de logo’s te

Zodra u klaar bent met het aanpassen van uw rapport, kan u zien hoe u rapport eruit zal gaan zien door te klikken op de “Preview” knop. U kan ook uw rapport opslaan en verzenden via email naar andere deelnemers.

Wanneer u ervoor kiest om uw rapport te verzenden via mail, zal er een nieuw venster verschijnen met een automatisch-gegenereerd emailsjabloon. Hieruit kan u de ontvangers van het rapport (1), het onderwerp van de email (2) en de hoofdtekst van de email (3) aanpassen. Wanneer u klaar bent, klikt u op de “verzenden” knop en uw rapport zal geleverd worden aan alle ontvangers die u geselecteerd heeft.

Onderaan de email, ziet u het rapport toegevoegd in PDF formaat.

Heeft u een probleem? Contacteer onze klantendienst hier of stel uw vragen rechtstreeks online via de applicatie.